Waar moet je opletten als je een slotenmaker nodig hebt?

Waar moet je opletten als je een slotenmaker inschakelt?

Heeft u een slotenmaker nodig om uw woning en/of bedrijfspand te beveiligen, heeft u zichzelf buitengesloten of zijn uw sloten aan vervanging toe? Dan is het verstandig om wel een eerlijke, berouwbare, professionele slotenmaker bij uw deur langs te laten komen.

Wanneer is een slotenmaker betrouwbaar?

Als een slotenmaker keurmerken hebben. Zo zijn er verschillende keurmerken, maar dit zijn de twee belangrijkste:

  1. SKG-keurmerk

Het SKG-keurmerk staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke stichting die een onderzoek verricht om erachter te komen hoe inbraakveilig hang- en sluitwerk is. Het SKG-keurmerk is gebaseerd op de NEN-norm 5089 en is gericht op de sterkte en de duurzaamheid van hang- en sluitwerk. Er zijn drie soorten SKG-keurmerken, namelijk SKG-1, SKG-2 en SkG-3. Hoe hoger het cijfer achter SKG hoe betere kwaliteit et product heeft, maar het product is dan ook een stuk duurder. Het wil ook niet zeggen dat SKG-1 slecht is, het heeft een mindere kwaliteit maar is alsnog gekeurd door Stichting Kwaliteit Gevelbouw, dus inbraakveilig. Als een slot of product voorzien is van het SKG-keurmerk moet er altijd direct zichtbaar zijn op het slot en hier hoeft niks voor losgeschroefd te worden. Wilt u een slot met SKG-keurmerk laten installeren? Wij bij Slotenmaker Alkmaar doen dit graag voor u!

  1. PKVW

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is in Nederland en België een keurmerk voor woningen en/of bedrijfspanden die in een bepaalde mate zijn beveiligd. Woningen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgen hebben inbraakvertragers aangebracht en hebben geen zwakke plekken die het een inbreker gemakkelijk maken om de woning en/of bedrijfspand binnen te komen.

De tarieven spelen ook een rol. Lage tarieven zijn niet geloofwaardig en dit kan een indicatie zijn voor een malafide bedrijf. Te hoge tarieven zijn dan ook weer niet goed, want dan word u gewoon opgelicht.

Beoordelingen van voorgaande mensen zeggen ook veel. Ziet u alleen maar slechte reviews staan dan is het bedrijf zeker niet aan te raden. De voorafgaande klanten waren dan niet blij met hun aankoop en zij willen niet dat u dan ook de mis in gaat.

Vragen?

Komt u er niet uit, heeft u nog vragen of wilt u verder advies over het hoe wij te werk gaan? Contacteer dan onze klantenservice. Wij staan voor u klaar, dus voor al uw vragen en advies kunt u bij ons terecht. Dit is altijd vrijblijvend en er zitten geen extra kosten aan vastgebonden.