Basisuitrusting die je nodig hebt om te tuinieren

Tuinieren is niet alleen een hobby, maar het is ook een manier om te ontspannen en bij te komen. Tuinieren helpt je om terug te gaan naar de natuur en de zorgen van alledag te vergeten. Als je echter geen idee hebt hoe je aan je eerste tuinproject moet beginnen of als je deze activiteit nog niet hebt geprobeerd, dan moet je een aantal basisuitrustingen kennen die elke tuinman in huis nodig heeft.

Accu grasmaaier

Er zijn veel soorten accu grasmaaiers. Het eerste waar je op moet letten bij de aanschaf van een accu grasmaaier is hoeveel onderhoud deze nodig heeft. Als je geen uren wilt besteden aan het schoonmaken en onderhouden van je maaier, zoek dan naar een model dat wordt geleverd met alle benodigde gereedschappen om het in goede staat te houden. Het tweede waar je rekening mee moet houden, zijn de kosten om er een te bezitten. Accu aangedreven grasmaaiers kunnen in het begin duur zijn, maar ze zijn op de lange termijn goedkoper dan die op gas. Dat komt omdat ze geen olieverversing of andere dure onderhoudsprocedures vereisen. Je bespaart ook geld op brandstofkosten door een van deze machines te gebruiken in plaats van op benzine.

Heggenschaar

Je kunt het gebruiken voor het snoeien van heesters en struiken, zoals rozenstruiken, groenblijvende heggen en fruitbomen. Ook voor het snoeien van siergrassen en bamboe kun je een heggenschaar zoals die van Detuinmachineshop gebruiken. Het is een van de belangrijkste hulpmiddelen bij het tuinieren, omdat ze je helpen de juiste groei van je planten te behouden. Heggenscharen zijn er in verschillende maten, maar worden allemaal gebruikt voor het knippen van lange takken of twijgen op dikke stelen. Ze hebben messen die met hoge snelheden draaien wanneer je de machine inschakelt. Het principe achter het gebruik van een heggenschaar is eenvoudig. Het mes snijdt door dicht materiaal met brute kracht.

Troffel

Een troffel is het traditionele gereedschap voor het graven van gaten, het mengen van grond en kunstmest en het verplanten van planten. Een goede troffel kan ook voor veel andere taken worden gebruikt. Sommige tuinarchitecten gebruiken het om verdichte grond op te breken; tuinders gebruiken het om groenten te oogsten. Het kan ook worden gebruikt om onkruid te wieden door ongewenste groei uit de grond te scheppen.