Tips om een mooie tuin te creëren

Wilt u een mooie tuin aanleggen? Hoe klein uw ruimte ook is, er zijn ontwerpprincipes die u kunt toepassen om uw balkon, veranda of tuin te verfraaien. Ook buiten kan je een J-Line staande lampen plaatsen, kijk voor alle voorbeelden even bij  sl-homedecoration.com

Tips om een mooie tuin te creëren

Mooie tuinen doen een beroep op onze zintuigen. De kleuren en immense diversiteit van ontwerpcombinaties, geuren, smaken, geluiden van vogels en insecten die door de planten worden aangetrokken en de verscheidenheid aan texturen.

Maak eens een ritje door de buurt en let op de tuinen die je opvallen of wees de volgende keer dat je de tuin van een vriend bezoekt oplettend en let op wat je er zo mooi aan vindt. Ongetwijfeld zullen zij enkele ontwerpprincipes en -elementen toepassen die van toepassing zijn of ze nu worden gebruikt in de kunst, de grafische sector, de bouw, het interieur of het tuinontwerp.

“Een tuin is een ding van schoonheid en een baan voor altijd.”

Eenvoudige concepten kunnen een HUGE verschil maken voor het plezier van uw tuinruimte en vooral, wanneer het een microtuin is. Ontwerpers over de hele wereld gebruiken deze principes om ruimtes echt op te laten vallen en visueel mooi te maken. Minder kan echt meer zijn als je weet hoe.

Een elegante terracotta plantenbak wordt gebruikt als centraal punt met paarse en witte petunia’s. Ingetogen schoonheid en een eenvoudig tuineigenschap.403Besparen
Een elegante terracotta plantenbak wordt gebruikt als middelpunt met paarse en witte petunia’s. Ingetogen schoonheid en een eenvoudig tuineigenschap.

1. Voeg bloemen of bloeiende planten toe

Kleurige accenten breken het groen, zorgen voor afwisseling, contrast en een centrale plaats. Probeer zowel eenjarige als meerjarige bloemen te zaaien, bijvoorbeeld cosmea’s, hortensia’s, zonnebloemen en goudsbloemen.

U hoeft echter niet specifiek bloemen te planten. Een hele reeks kruiden en groenten hebben ook mooie bloemen. Bijvoorbeeld: bieslook (paars), bosuien (wit), dille (geel), tijm (lichtroze tot paars), basilicums (wit of paars), ananassalie (rood), rozemarijn (paars), rucola (wit), maar ook alle bloeiende groenten en fruit.

Eetbare paarse bieslookbloemen geven een mooi kleurenspel in elke pot of tuinperk. Eetbare paarse bieslookbloemen geven een mooie kleur aan elke pot of tuinbed

Nuttige insecten zullen ook worden aangetrokken door uw tuin en zij zullen met plezier bestuiven en ongedierte voor u opruimen. Bloemen zijn een ‘win-win’ in elke tuin.

Viooltjes en vaste planten in een pot zien er prachtig uit wanneer u herhaalde kleuren en texturen gebruikt. Viooltjes en vaste planten in een pot zien er prachtig uit als je herhaalde kleuren en texturen gebruikt

Bloemen hebben een verbazingwekkend vermogen om elke ruimte te verfraaien – kies gewoon je favoriete kleurenthema.

“Bloemen zijn de prachtige hiërogliefen van de natuur waarmee ze aangeeft hoeveel ze van ons houdt.” – Goethe

2. Onkruid bestrijden

Verwijder onkruid voordat het tot zaad komt. Composteer planten die concurreren met wat je echt wilt in je tuin. Waarom geld verspillen door uw plantenvoeding en voedingsstoffen te delen met profiteurs? Het toevoegen van een aantrekkelijke en praktische mulch zal onkruid ervan weerhouden zaad te zetten.

3. Groepeer planten rond een thema

Maak een verzameling planten met dezelfde blad- of bloemkleur voor een groter effect. Een eenvoudig trucje is om een deel van je tuin in een thema onder te brengen door slim gebruik te maken van kleur. Neem eens afstand en bekijk de kleuren in uw tuin. Kunt u ze verplaatsen voor een beter effect?

Als u bijvoorbeeld vier of zes bloemen van dezelfde kleur in een bak zet, heeft dat een groter effect dan wanneer u maar één bloem toevoegt.

Een hergebruikte blauwe badkuip met herhaalde bloemen rond een dwergboompje creëert een oogstrelend schouwspel

Door deze te omringen met een andere contrasterende kleur wordt het beeld ‘ingekaderd’.

Dit eenvoudige principe zorgt voor evenwicht en maakt gebruik van een andere ontwerptruc – herhaling.

Massaal geplante rode geraniums in potten creëren een centraal punt op een trapje tegen een stenen muur

U kunt deze eenvoudige techniek ook toepassen door met een borderplant langs de rand van een tuinbed te planten. Of accentueer de vorm en kleur van de pot met herhaalde beplanting. Wit, zilver of grijs en blauw werken goed als ze worden gecombineerd met de meeste andere kleuren.

Hier vormt de rode geranium een team met de cascade van de Dichondra Silver Falls en de zilveren Cineraria in prachtige blauwe potten.